Tiramisu met speculoos

Ingrediƫnten

260gr speculoos classic

4 eieren

6 eetlepels suiker

500gr mascarpone

10 eetlepels amaretto

1 kop sterke koffie

Recept

Splits de eieren. Klop de eigelen met de helft van de suiker tot een schuimig mengsel. Klop de eiwitten met de overige suiker zeer stijf. Roer het eigeelmengsel en de mascarpone stevig onder elkaar. Spatel er daarna voorzichtig de eiwitten onder tot u een smeuïg kaasmengsel bekomt. Zet een kop sterke koffie en voeg de amaretto toe. Dompel de speculooskoekjes 1 seconde onder in de koffie en schik ze op de bodem van een glazen schotel. Laat wat ruimte tussen de koekjes.
Schep een laag kaasmengsel over de speculoos. Leg daarna nogmaals een laag speculoos en werk weer af met een laag kaasmengsel. Verkruimel wat speculooskoekjes en bestrooi hiermee de bovenkant. Laat een nachtje rusten in de koelkast.