Kleine tiramisu met speculoos en clementines

Ingrediƫnten

voor 12 porties:


65g speculoos classic

3 eiwitten + 2 eidooiers

4 grote clementines

250 g mascarpone

3 eetlepels ruwe rietsuiker

1 eetlepel cacaopoeder

Recept

Houd 1 speculaasje apart en breek de rest in stukken.
Verdeel ze over de bodem van 12 glaasjes en plet ze lichtjes.
Schil de clementines à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Verdeel ze over de speculaas.
Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot het mengsel wit wordt en in volume verdubbeld is.
Voeg de mascarpone toe en klop zachtjes op, tot de bereiding glad is.
Klop de eiwitten tot stevig schuim met de andere helft van de suiker en spatel ze voorzichtig onder de bereiding.
Doe de crème in een spuitzak en verdeel in de glaasjes.
Laat in de koelkast rusten.
Bestuif elke tiramisu net voor het opdienen met cacao en verkruimelde speculaas.

Tip: Hoe langer de tiramisu’s in de koelkast staan, hoe zachter de speculaas wordt.
Voor een krokant-smeltende ervaring, serveer je ze dus best kort nadat je ze bereid hebt.

https://www.delhaize.be/nl-be/recepten/receptDetails/Kleine-tiramisu-s-met-speculaas-en-clementines/r/R00023208